Ook in Zeeland buschauffeur niet langer veilig

NIEUWEGEIN – Een reiziger stapt de bus in. Busmaatschappijen nemen volgens FNV Bondgenoten nog onvoldoende maatregelen om hun chauffeurs te beschermen. En dat terwijl het aantal incidenten toeneemt. ANP PHOTO ILVY NJIOKIKTJIEN

Ook in Zeeland gaat men mee in de ’trends’ die in de rest van het land waar te nemen zijn, zowel positief als negatief overigens. Het ‘buschauffeurtje slaan’ is namelijk ook in het Zeeuwse doorgedrongen, getuige een incident in de gemeente Reimerswaal.

Een 57-jarige buschauffeur uit die gemeente heeft zaterdag om half 8 ’s ochtends op de Nieuweweg in Wissenkerke klappen gehad van een onbekende man.

Hij reed tegelijkertijd met een tegenligger door een wegversmalling. Toen de buschauffeur niet achteruit reed, stapte de bijrijder van de tegenligger uit en sloeg hem door het geopende raampje. De chauffeur had gelukkig geen letsel.

Het komt de laatste tijd welhaast dagelijks voor dat ergens in het land een buschauffeur slachtoffer is van zinloos geweld. Zeker in kleine plaatsen als Wissenkerke kunnen de mensen echter niet zonder bussen en buschauffeurs, heb daar eens wat respect voor…….

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.