Amsterdam gaat chaos in taxiwereld te lijf

NLD-20050915-ARNHEM: Taxichauffeurs op de taxistandplaats bij het station van Arnhem praten donderdag na over de ontknoping in de ontvoeringszaak van Claudia Melchers. Melchers werd woensdagavond in Arnhem door haatr ontvoerders uit de auto gezet, nabij het park Sonsbeek. Ze rende, gekleed in een wit trainingspak en zonder schoenen, naar het station en kwam daar in […]

De taxistandplaats bij het Centraal Station is de laatste tijd een grote puinhoop. Taxichauffeurs zouden sjoemelen met prijzen en meer en meer de korte, niet winstgevende, ritten weigeren.

Het Parool schrijft dat de gemeente Amsterdam zich hier tegen gaat verzetten en dit scherp gaat controleren. Chauffeurs die verkeerd handelen, zullen daarbij zwaarder gestraft worden dan nu het geval is.

Het Parool schrijft dat een ‘gastpersoon’ klanten tussen vier uur ’s middags en twee uur ’s nachts gaat opvangen en begeleiden naar hun taxi. Er komen extra toezichthouders die bekeuringen kunnen uitdelen en Mystery guests controleren of chauffeurs korte ritten accepteren en niet sjoemelenmet de prijs of de route.

Overtredingen van de chauffeurs zullen gaan leiden tot het intrekken van de toegangspassen voor de standplaats.

Deze maatregelen zijn terug te lezen in de notitie ‘Naar een gezonde taximarkt’, die de nieuwe wethouder van Verkeer Hans Gerson naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.