Geen week zonder geweld (1)

Verkeerspro.nl gaat wekelijks op maandag een overzicht verzorgen van de opzienbarende geweldsdelicten binnen het chauffeurswereldje. Met steeds grotere regelmaat worden buschauffeurs of taxichauffeurs aangepakt door klanten, vaak gaat het om kleinigheden, maar zijn het voor chauffeurs ervaringen, die men nimmer vergeet. Wat gebeurde er afgelopen week?

Dinsdag:

In het Brabantse Oosterhout heeft de politie een 43-jarige Oosterhouter aangehouden die rond 16.50 uur, ter hoogte van het winkelcentrum Zuiderhout, een 53-jarige buschauffeur zou hebben bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Na een verbale ruzie werd de man uiteindelijk de bus uitgezet, waarop de chauffeur de politie inschakelde.

Woensdag:

Een buschauffeur in Kerkrade heeft woensdagmiddag klappen gekregen van een passagier. Aanleiding was een ruzie over hoeveel strippen er moesten worden gestempeld. De bestuurder liep enkele lichte kneuzingen op in zijn gezicht. De dader kon in de bus worden aangehouden, meldt de politie.

De 23-jarige passagier uit Kerkrade stempelde toen hij instapte, maar zei even later dat hij wilde doorrijden naar Heerlen. Toen de chauffeur zei dat de man dan opnieuw moest stempelen kregen ze ruzie. De passagier liet uiteindelijk toch stempelen en ging zitten. Even later liep hij terug naar de chauffeur en sloeg hem meerdere keren in zijn gezicht.

De bestuurder van de bus drukte op de alarmknop en de politie was snel ter plaatse. De dader zat nog in de bus en kon worden opgepakt.

Zaterdag:

Een 39-jarige Zaandammer is zaterdagnacht mishandeld door een klant. De twee hadden een conflict over geld. De verdachte, een 22-jarige man uit Amsterdam Zuidoost, zat inmiddels in een andere taxi, maar wist desondanks niet aan de politie te ontsnappen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.