ANWB: Meer auto voor je geld

epa01654823 The new Suzuki Alto is shown during the press day at the 79th Geneva International Motor Show, 04 March 2009, in Geneva, Switzerland. The Motor Show will open its gates to public from 5 to 15 March, presenting over 1000 brands with more than 85 world and european firsts in the sector saloon alone.…

Fabrikanten, importeurs en dealers. Ze hebben één ding gemeen deze tijden: ze gaan bij bosjes failliet.

De auto’s blijven echter staan, failliet of niet. De grote voorradden zullen hoe dan ook aan de man gebracht moeten gaan worden.

Goede tijden voor de consument meent de ANWB. “Je krijgt nu veel meer auto voor je geld. Het aanbod is nu groot en bedrijven willen hun auto’s kwijt. Of het nu om nieuwe of gebruikte gaat, er is nu duidelijk sprake van een kopersmarkt,” zegt een woordvoerder van de ANWB tegen het ANP.

De verwachting is dat de prijzen met zo’n 75% zullen dalen. De ANWB geeft kopers nog wel een goede tip mee: doe niet aan aanbetaling.

Hier gaat de Consumentenbond in mee: “Probeer het moment van betalen en leveren zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zo loop je zo min mogelijk risico.”

“Zodra de fabriek failliet gaat, vervalt de fabrieksgarantie,” vult de ANWB aan.

Bij een mogelijke doorstart is het ook nog maar de vraag of de garanties meegaan. Bij tweedehands auto’s vervalt de garantie sowieso als de dealer failliet gaat.

Kortom: de ideale tijd om nu een auto te kopen, maar ben voorzichtig bij de koop en zeker met aanbetalingen.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.