CBR hekelt uitspraken Roemer

DEN HAAG – SP kamerlid Emile Roemer dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Het CBR heeft in de media gereageerd op de uitlatingen van SP-kamerlid Emile Roemer, die tegenover Radio 1 sprak over een administratieve chaos bij het CBR.

Hij nam het Centraal Bureau Rijvaardigheid onder meer kwalijk dat er geen actie wordt ondernomen op buitenlanders, wiens rijbewijs ingevorderd zou moeten worden. Het CBR hoeft dit echter niet te doen, maar justitie.

Vrijdag presenteert verkeersminister Eurlings het rapport van onderzoekbureau Ernst & Young, naar aanleidingen van de beschuldigingen van de ondernemingsraad. Volgens de or zouden er ruim 5000 medische dossiers door administratieve chaos zijn kwijtgeraakt en zou van 1000 bestuurders, die zich aan alcoholmisbruik of roekeloos gedrag schuldig hebben gemaakt, het rijbewijs moeten ingevorderd wat niet is gebeurd.

CBR-woordvoerder Coen Sleddering nuanceert de problemen: “Slechts een aantal dossiers was niet in orde, maar het zijn er aanzienlijk minder dan genoemd wordt. Het gaat slechts om een fractie.”

“Er zijn wel fouten gemaakt. Maar de omvang is anders dan Roemer doet voorkomen. En het is logisch dat Eurlings ons daarvoor leergeld laat betalen zodat dergelijke fouten in de toekomst niet meer worden gemaakt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “CBR hekelt uitspraken Roemer”

Jan|03.06.09|14:20

Ja het CBR zal niet boos zijn op Emile Roemer.
Maar de feiten liegen er niet om.

Het beste is om de uitgifte van rijbewijzen en het invorderen van rijbewijzen weg te halen bij het CBR en diit aan een nog op te richten onafhankelijk bureau te geven.

Het CBR heeft zich zoveel taken naar zich toegetrokken dat ze het zelf niet meer kunnen overzien.

Het is een complexe materie, maar daar moet je wel voor toegerust zijn en dat is het CBR niet!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.