RDW: 2008 jaar met twee gezichten

GRONINGEN – RDW Dienst Wegverkeer in Groningen. ANP XTRA KOEN SUYK

De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft woensdag het jaarverslag over 2008 gepubliceerd.

Net als in het gehele Nederland voelbaar kende ook de RDW een jaar met twee gezichten. “De eerste negen maanden van het jaar verliepen goed, maar in het laatste kwartaal voelden we al de huidige recessie,” aldus algemeen directeur Johan Hakkenberg.

Reden voor paniek is er echter niet voor de publieke organisatie.”Gelukkig kan de RDW wel een stootje hebben,” zegt Hans van Santen, directeur bedrijfsvoering.

Bovenal werden de belangrijkste doelstellingen ook gehaald: de controle op de APK bleef op peil, de bereikbaarheid was goed, de ICT-vernieuwing zette door, het aantal klachten daalde en de RDW leverde een belangrijke bijdrage aan ‘Anders Betalen voor Mobiliteit’.

Opvallend was de daling van het aantal type-goedkeuringen dat werd afgegeven: een terugloop van liefst 30%. Dit valt echter te verklaren door de Europese type-goedkeuring, welke sinds 1 mei 2009 worden afgegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.