Eurlings wil rijbewijzen alsnog innemen

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat arriveert woensdag bij de ministerraad. De top van het kabinet en de sociale partners hebben dinsdagavond laat een principe-akkoord gesloten. ANP MARCEL ANTONISSE

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen verzuimde vorig jaar de rijbewijzen van twaalf bestuurders in te vorderen. Dit was een van de conclusies uit een onderzoek naar het  functioneren van het CBR.

Daarnaast negeeerde het CBR 250 opdrachten om de rijgeschiktheid van bestuurders te onderzoeken en liet het ook nog eens na om 250 ‘dronken’ automobilisten op te roepen voor een verplichte gedragscursus.

Minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, wil desondanks een poging doen om de bestuurders aan te pakken.

“De automobilisten kunnen naar de rechter stappen, maar ik vind het signaal belangrijk genoeg om het in elk geval te proberen,” aldus Eurlings in De Telegraaf.

De minister gaf eind vorige week al aan om het CBR hoe dan ook scherper in de gaten te gaan houden om misstanden in de toekomst te verkomen. Daarnaast kondigde hij woensdag een klokkenluidersregeling aan om de verhoudingen binnen de organisatie te verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.