Bovag roept om steun provincies voor sloopregeling

ROTTERDAM – Oude auto’s staan vrijdag opgestapeld bij het autosloop bedrijf de Populier in Rotterdam. Bezitters van een personenauto die een nieuwer en schoner exemplaar aanschaffen, kunnen op een slooppremie rekenen van 750 of 1000 euro. ANP LEX VAN LIESHOUT

Bovag roept de twaalf provincies in Nederland op om een bonus te zetten bovenop de nationale sloopregeling, die 29 mei van start is gegaan. Zij kunnen daarmee, aldus Bovag, een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in Nederland.

De financiering hoeft voor de provincie helemaal geen probleem te zijn, vindt Jan Ploeg, bondsvoorzitter van Bovag en oud-gedeputeerde van de provincie Friesland: “De provinciale opcenten zijn de laatste jaren vaak flink verhoogd.”

Ploeg vindt het aanhaken bij een nationale milieuregeling ook goed passen binnen het provinciale beleid. “Provincies en grote steden zijn wel vaker actief op dit terrein. Denk aan subsidies op LED(spaar)lampen, subsidies voor aardgasvulpunten, stimuleren van biobrandstoffen en een extra premie voor de na-inbouw van roetfilters in dieselauto’s. Ik weet zeker dat ook provincies geïnteresseerd zijn in crisismaatregelen waarbij het mes aan twee kanten snijdt: de economie stimuleren en tegelijkertijd het milieu een dienst bewijzen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.