Geen week zonder geweld in het personenvervoer (3)

NIEUWEGEIN – Een buschauffeuse maakt haar ronde door Nieuwegein. Busmaatschappijen nemen volgens FNV Bondgenoten nog onvoldoende maatregelen om hun chauffeurs te beschermen. En dat terwijl het aantal incidenten toeneemt. ANP PHOTO ILVY NJIOKIKTJIEN

Verkeerspro.nl gaat wekelijks een overzicht verzorgen van de opzienbarende geweldsdelicten binnen het chauffeurswereldje. Met steeds grotere regelmaat worden buschauffeurs of taxichauffeurs aangepakt door klanten, vaak gaat het om kleinigheden, maar zijn het voor chauffeurs ervaringen, die men nimmer vergeet. Wat gebeurde er afgelopen week?

Zondag

Een 35-jarige taxichauffeur uit Leiden heeft aangifte gedaan wegens mishandeling. Zondag bracht de man drie jongens naar Lisse.

Daar aangekomen sprongen zij de auto uit zonder te betalen. Toen de taxichauffeur achter hen aanrende en een jongen te pakken kreeg, kwamen de andere twee jongens terug en mishandelden de Leidenaar. Dit gebeurde op de Heereweg bij de Digros tussen 03.10 uur en 03.20 uur.

De man weigerde de jongen los te laten tot hij zijn geld had. Uiteindelijk betaalde een getuige het verschuldigde bedrag en liet de taxichauffeur de jongen los, waarna zij met zijn drieën wegrenden.

Zondag

Een 28-jarige Velpenaar is zondag in Arnhem door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging van een taxichauffeur en vernieling van de taxi.

De Velpenaar was op het Willemplein in een taxi gestapt, maar was niet duidelijk over zijn bestemming. Daarom wilde de taxichauffeur de man niet meenemen. De Velpenaar zou de taxichauffeur toen hebben beledigd en de voorruit van de auto hebben beschadigd.

Donderdag

In de bus naar Amersfoort is een 19-jarige vrouw beroofd van haar portemonnee.

De vrouw stapte donderdagmiddag op de Bikkersweg in Bunschoten-Spakenburg in de bus, en pakte haar portemonnee om haar buskaart te pakken. Een man griste de portemonnee uit haar hand, duwde haar opzij, en rende de bus uit in de richting van het Kolkplein.

De dader is nog niet gepakt en de politie is op zoek naar getuigen.’

Zaterdag

Een buschauffeur van het GVU heeft onder bedreiging van een mes zijn geld af moeten geven.

De chauffeur reed in de nacht van zaterdag op zondag zijn laatste rit over de Australielaan in Kanaleneiland. Bij de bushalte stapte de overvaller in, eiste geld en rende er vandoor richting de Europalaan. Daar stapte hij op een scooter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.