Fikse korting voor auto’s op biobrandstof

ROTTERDAM – Taxichauffeurs uit Rotterdam rijden maandag in colonne over de Maasboulevard. De taxichauffeurs legden in heel Nederland het werk neer tussen 12.50 en 13.20 uur uit protest tegen de hoge brandstofprijzen. ANP PHOTO EVERT-JAN DANIELS

Rotterdammers die een auto op biobrandstof kopen, kunnen rekenen op duizenden euro’s korting, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het initiatief komt van het Rotterdam Climate Initiative (RCI), een samenwerkingsverband van gemeente en bedrijfsleven dat er alles aan doet om de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) in de stad en haven drastisch terug te brengen.

De korting kan oplopen tot bijna 7000 euro, wat geldt voor een Ford Focus.

De korting wordt gegeven door de autobedrijven zelf, die vooral inspelen op gemeentelijke organisaties en bedrijven, maar ook de ‘gewone’ Rotterdammers kunnen gebruik maken van de regelen.

In elk geval gaan alle taxi’s van de Rotterdamse Taxicentrale op biogas rijden, evenals de auto’s van burgemeester Aboutaleb en zijn wethouders.

In Rotterdam zijn er reeds speciale pompen voor biobrandstof, dat vaak wel iets duurder is dan gewone benzine. Dat wordt echter ruimschoots terugverdiend met de geboden korting en moreel door aan het milieu te denken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.