Rij-instructeur worden en zekerheid hebben: het kan met Compact Carrièremakers

Rij-instructeur worden, ineens heb je het. Zo ging het wel bij Jaap Rijk, instructeur bij Verkeersschool Tilburg, opgeleid door Compact Carrièremakers. “Ik kwam een auto tegen van Verkeersschool Tilburg waarop stond ‘collega’s gezocht’. Toen wist ik het.”

Rijk dacht er geen seconde langer overna en zocht contact met de bewuste verkeersschool, helaas zat het er op dat moment niet in daar, maar hij werd doorgestuurd naar Compact. Hij rondde zijn opleiding af en is inmiddels een professionele rij-instructeur, Verkeerspro.nl zocht hem op.


Opleiding

Bij Compact  volgde Rijk de opleiding tot instructeur wat hem zo’n acht maanden kostte. “Het begon met een behoorlijk deel theorie. Dat is vooral veel stampwerk. Deel twee is het didactische gedeelte, hoe je omgaat met kandidaten en het derde deel is het zelf nog een keer afrijden, maar dan zo streng dat je geen enkel foutje mag maken.” Als dat is afgerond begint de uiteindelijke echte praktijk: het geven van les. “Datdeel duurt anderhalf tot twee maanden.” Het ging Rijk goed af, al had hij wel iets langer nodig dan vooraf verwacht. “Ik heb er iets te licht over gedacht, het omswitchen van theorie naar praktijk was toch best lastig.”

Aan de slag

De 27-jarige Tilburg rondde zijn opleiding bij Compact Carrièremakers echter succesvol af en kon aan de slag bij Verkeersschool Tilburg, eerst voor een stage en daarna het echte werk. Hij kreeg via Compact een tweejarig contract en dat gaat hij uitdienen in Tilburg. “In die twee jaar moet ik 40 uur per week werken. Het eerste half jaar heb ik nu uitgediend. Ik word begeleid vanuit Verkeersschool Tilburg, maar ook van Compact krijg ik af en toe en belletje hoe het gaat.” Door dit concept van Compact Carrièremakers wordt tweederde van de opleiding betaald voor Rijk, die zodoende zelf maar een relatief kleine investering heeft hoeven doen om zijn papieren te halen. “En dat is ideaal voor iemand, die net van school komt.” Rijk volgde de opleiding ‘social work’ voordat hij tot deze opmerkelijke switch kwam. “Ik doe graag iets met mensen, en dat kan ook als instructeur prima.”

Zekerheid

Bijkomend voordeel is dat er momenteel veel vraag is naar rij-instructeurs. “Ik werk nu vijf dagen in de week, in totaal meer dan 40 uur. Er is meer dan voldoende werk bij ons,” weet Rijk. “En ook ik zie veel advertenties, er wordt veel gezocht naar part-time en full-time chauffeurs.” Zeker een drijfveer voor de jongeling om door te gaan in het vak. “Ik heb nu alleen categorie B-rijbewijs, maar ik wil in de toekomst ook mijn A en E-achter-B gaan halen.”

Compact

Compact Carrièremakers heeft Rijk zeker geholpen tot waar hij nu is. “Het is een jong en vlot bedrijf, waarin wordt gewerkt met duidelijke afspraken. Daarbij ben ik zeer tevreden over de begeleiding van de docenten.” Zelfs een paar vrienden van Rijk zijn nu reeds aan het dubben om aan de slag te gaan, waarbij de instructeur komt met een opmerkelijke tussenpoos. “Het zijn veel mensen die eerst bij politie of defensie hebben gewerkt, die nu als rij-instructeur werken.”

Zelf blijft hij zeker nog actief in het vak. “Het omgaan met mensen, verlegen mensen uit hun schulp trekken en overmoedige chauffeurs op hun plaats zetten, dat is het mooiste aan het vak, dat is echt een uitdaging voor mij.”

Wilt u meer weten over Compact Carrièremakers, neem dan een kijkje op: http://www.compactcarrieremakers.nl/
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Rij-instructeur worden en zekerheid hebben: het kan met Compact Carrièremakers”

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.