Verkeersboetes wéér omhoog

ARNHEM – Een bord met daarop de aankondiging ‘Trajectcontrole’ langs de A12 bij Arnhem. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag aangekondigd dat het een streep heeft gezet door 9298 boetes omdat het trajectcontrolesysteem op de A12 bij Arnhem door onderhoudswerkzaamheden niet goed werkte. Door de storing zijn automobilisten mogelijk ten onrechte bekeurd. Om alle risico’s […]

De verkeersboetes gaan per 1 juli allemaal met liefst zes euro omhoog. Dat bedrag komt voort uit de administratiekosten.

Volgens het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) is er per boete liefst zes euro nodig om alles administratief af te handelen. Het bedrag kan overigens slechts één keer worden gevraagd, bij een herinnering mag het bedrag niet nogmaals worden berekend.

Dat betekent dat de laagste verkeersboete zo’n 40% duurder wordt. De laagste boete is momenteel zestien euro (voor vier kilometer te hard rijden op de snelweg).

Volgens Titia Rusticus van het CJIB wordt die zes euro volledig gebruikt om de verwerking van de boetes te betalen. “et is precies bekend wat het ons kost om een beschikking te versturen.”

In 2008 werden er liefst 11,6 miljoen boetes uitgedeeld, dat levert in totaal dus bijna 70 miljoen euro extra op door de verhoging van zes euro per boete.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.