Buspassagiers Noord-Groningen klappen in de handjes

Het streekbusvervoer in Noord-Groningen wordt met ingang van eind dit jaar sterk verbeterd. De hele week door rijdt van ’s morgens tot middernacht minstens eenmaal per uur een bus.

De verbetering van de dienstverlening is mogelijk doordat de bestaande streeklijnen in de stille uren worden aangevuld met ritten die van tevoren gereserveerd kunnen worden. Daarbij wordt wel gewoon volgens dienstregeling gereden van halte naar halte.

Per december wordt het kleinschalig openbaar vervoer in Noord-Groningen verzorgd door de combinatie van vervoerder UVO/Van Dijk Personenvervoer. Zij trok bij de aanbesteding aan het langste eind. Overigens schreef ook Connexion Taxi Services in met een scherpe prijs.

Vanaf 1 januari 2011 wordt ook het WMO- en leerlingenvervoer, dat nu al door UVO/Van Dijk wordt uitgevoerd, in het nieuwe contract opgenomen. Als de uitvoering bevalt, zit er zelfs een contractverlening in tot uiterlijk december 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.