Dation is “ideaal voor een grote rijschool”

WOLF Rijbewijsshop is een van de rijscholen, die gebruik maken van de software van Dation. Het bedrijf uit Enschede levert software aan rijscholen met het doel de efficiëntie te verhogen en het plannen te vergemakkelijken. Verkeerspro.nl sprak met beide partijen.

Grote rijschool

Fritjof Terlingen, een van de eigenaren van WOLF Rijbewijsshop, is tevreden over het product wat wordt geleverd. “Wij kunnen door dit systeem erg goed overzicht houden en het kantoor ziet nu toe op de activiteiten van de instructeurs. Het pakket is ideaal voor een grote rijschool.”

Dat is WOLF zonder meer, de grootste van Nederland zelfs. Het is voor Dation een signaal dat het softwarepakket wat ze aanbieden niet enkel en alleen geschikt is voor de ‘kleintjes’ uit de markt. “We willen af van dat imago en ons meer gaan richten op de grote rijscholen,” is directeur Jan Willem Oostingh dan ook ambitieus.

Voordelen

WOLF maakt reeds 2,5 jaar gebruik van Dation. “We waren actief op zoek naar een softwarepakket en we hebben voor Dation gekozen.” De redenen: “Het is een web-based pakket, ze waren op dat moment het verst en met hen kunnen we verder doorontwikkelen.”

Het heeft de van oorsprong Zeeuwse rijschool geen windeieren gelegd. Terlingen somt de voordelen moeiteloos op: “De complete planning komt terecht in een grote database, bovendien hebben we op deze manier nooit geen dubbele afspraken. Het werken wordt op deze manier dus efficiënter en de foutkansen worden lager.”

Instructeurs

Het pakket levert de gehele organisatie voordelen op, ook de instructeurs varen er wel bij. De afspraken worden namelijk meer en meer op kantoor gemaakt. De instructeurs hebben met hun PDA echter wel toegang tot het systeem. “In het begin waren de instructeurs nog wat negatief, maar als ze er aan gewend zijn, ervaren ook zij het als prettig. Het scheelt namelijk veel tijd en het belverkeer met het kantoor wordt hierdoor ook verminderd.”

En het is bovendien een slimmigheidje om de instructeurs onder de duim te houden. “Gedurende de week kunnen we gaten in de planning makkelijk opvangen. Een instructeur zal op vrijdagmiddag geen zin meer hebben in een les terwijl er nog wel ruimte is, op kantoor plannen we dan gewoon iets in.”

Commerciële activiteiten

Het is vooral het kantoor dus wat met het pakket te maken heeft, zeker bij een grote rijschool als WOLF. Doordat het belverkeer enorm wordt teruggedrongen door het gebruik van Dation ziet Terlingen dat zijn personeel op kantoor meer tijd heeft voor andere activiteiten. “Commerciële activiteiten vooral.”

IT levert WOLF derhalve duidelijke voordelen op, Terlingen wil dan ook vooruit. “We willen op korte termijn Management Informatie Systemen gaan gebruiken, zodat we de informatie nog beter kunnen verzamelen en kunnen gebruiken voor commerciële activiteiten.”

Rijlesplanner

WOLF is tevreden over het gebruik van Dation en is momenteel ook actief bezig met de rijlesplanner. De rijlesplanner geeft leerlingen de kans om zelf in te loggen en de voortgang te bekijken. “We promoten dat pas enkele maanden intensief en we zien het gebruik direct sterk groeien. De leerlingen zijn enthousiast, ze vinden het leuk en handig. Ook door het gebruik van de rijlesplanner wordt het telefoonverkeer met kantoor weer teruggedrongen. De onnodige telefoontjes worden hierdoor weggetrokken, een duidelijke besparing van tijd.”

Voor meer informatie over Dation kunt u een kijkje nemen op http://www.dation.nl/

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Dation is “ideaal voor een grote rijschool””

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.