Geen week zonder geweld in het personenvervoer (5)

NIEUWEGEIN – Een buschauffeuse maakt haar ronde door Nieuwegein. Busmaatschappijen nemen volgens FNV Bondgenoten nog onvoldoende maatregelen om hun chauffeurs te beschermen. En dat terwijl het aantal incidenten toeneemt. ANP PHOTO ILVY NJIOKIKTJIEN

Verkeerspro.nl gaat wekelijks een overzicht verzorgen van de opzienbarende geweldsdelicten binnen het chauffeurswereldje. Met steeds grotere regelmaat worden buschauffeurs of taxichauffeurs aangepakt door klanten, vaak gaat het om kleinigheden, maar zijn het voor chauffeurs ervaringen, die men nimmer vergeet. Wat gebeurde er afgelopen week?

Dinsdag

Een buschauffeur uit Overdinkel is dinsdagochtend mishandeld door een passagier die volledig door het lint ging. De chauffeur wees de man erop dat zijn vervoersbewijs niet geldig was. Daarop sloeg en schopte de 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in op de chauffeur.

Meerdere passagiers waren getuige van het voorval op het Stationsplein in Hengelo. De verdachte is aangehouden door de politie.

Woensdag

De politie heeft op donderdagmorgen 25 juni een 29-jarige man uit Heinenoord aangehouden op busstation Reedijk. Hij wordt verdacht van belediging cq bedreiging van een buschauffeur. Deze 56-jarige bestuurder van een lijnbus liet de man meerijden. Met het buskaartje dat hij had, kon hij niet verder dan het busstation van Heinenoord. Toen de chauffeur hem vervolgens toch in een andere bus zag plaatsnemen, liep hij er heen en zei dat hij met het buskaartje niet kon verder reizen. De man begon hem daarop te beledigen en bedreigen. Via de noodknop schakelde de chauffeur hulp in en werd de 29-jarige aangehouden. De verdachte is inmiddels verhoord en weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Zaterdag

In Gouda is zaterdag in de wijk Oosterwei een buschauffeur mishandeld. De busbestuurder heeft de nacht van zaterdag op zondag ter observatie in het ziekenhuis gelegen. Hij had een oogwond, liet de politie zondag weten.

De politie heeft een man aangehouden. Verwacht wordt dat die ook aangifte doet, omdat de chauffeur als eerste zou hebben geslagen. De chauffeur vond dat de man niet snel genoeg overstak. Hij begon te toeteren, stopte de bus, stapte uit en gaf de man een klap nadat hij eerst zou zijn bespuugd.

Nog geen jaar geleden besloten chauffeurs van Connexxion een tijdje niet door Oosterwei te rijden wegens het geweld tegen hen.

Zondag

Een 39-jarige man en een 29-jarige vrouw zijn zondag rond 2.45 uur in Raamsdonksveer aangehouden voor de mishandeling van een 19-jarige taxichauffeur.

De taxi had een groepje mensen, onder wie het tweetal, opgepikt in Waalwijk. Onderweg stak iemand een sigaret op. Toen de chauffeur vroeg die te doven, volgde een woordenwisseling, waarna de chauffeur tot bloedens toe in zijn gezicht is geslagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.