Amsterdam en Den Haag pompen geld in slooppremie

ROTTERDAM – Oude auto’s staan vrijdag opgestapeld bij het autosloop bedrijf de Populier in Rotterdam. Bezitters van een personenauto die een nieuwer en schoner exemplaar aanschaffen, kunnen op een slooppremie rekenen van 750 of 1000 euro. ANP LEX VAN LIESHOUT

Amsterdam en Den Haag geven gehoord aan de oproep van Brancheverenigingen Bovag en RAI en steken extra geld in de sloopregeling.

Amsterdammers die, vanaf 1 oktober, hun oude personen- of bestelauto inleveren en een nieuwere kopen krijgen een extra subsidie, die varieert van 250 tot 1.000 euro. Dit bedrag is een extra bovenop de nationale slooppremie, welke door het rijk wordt verstrekt.

Amsterdam wil tevens consumenten, die een auto laten slopen, maar geen nieuwe auto kopen tegemoetkomen.

De hoofstad heeft zo’n zes miljoen euro beschikbaar gesteld aan de sloopregeling.

Waar Amsterdam, tot teleurstelling van de brancheverenigingen, pas op 1 oktober begint met uitkeren, start Den Haag al deze maand.

De Residentiestad keert 500 euro extra uit per auto, die naar de sloop wordt gebracht. De gemeente heeft sinds 1 oktober 2008 al een eigen sloopregeling waarbij consumenten € 1.000 subsidie krijgen als ze hun oude auto (van voor 1996) inruilen. Hierbij hoeft geen andere auto te worden teruggekocht.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.