Eigen standplaats voor elektrische taxi’s in Amsterdam

Amsterdam doet er van alles aan om het gebruik van elektrische tuktuks en taxi’s te promoten.

De stad heeft sinds woensdag een eigen standplaats ingeruimd voor de zogenaamde groene taxi’s.

Tussen de ritten door is er de mogelijkheid om de auto’s op te laden bij de oplaadpunten, welke eveneens door de gemeente zijn aangelegd.

De standplaats voor elektrische voertuigen bij het Centraal Station was een vurige wens van directeur Geert Kloppenburg van Tuk Tuk Company. “Nu we een standplaats hebben, weten de klanten ons tenminste te vinden,” zegt hij in Het Paroool.

Verkeerswethouder Hans Gerson hoopt dat de tuktuks, Clean Cabs en andere elektrische voertuigen in het gat tussen openbaar vervoer en taxi’s duiken en vooral de korte ritjes voor hun rekening willen nemen.

Overigens hoopt Kloppenburg dat het snel mogelijk is dat de elektrische  voertuigen ook gebruik mgoen maken van bus- en taxibanen. “We doen er nu een uur over om van de ene naar de andere kant van de Overtoom te komen, terwijl de taxi’s en trams je links en rechts voorbijrijden. Op die manier worden we natuurlijk nooit een serieus alternatief.”

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.