“Dit is dramatisch”

AMSTERDAM – De taxistandplaats op het Leidseplein in Amsterdam zondagmiddag. Een 44-jarige man is overleden nadat een 37-jarige taxichauffeur hem zondagochtend op het Leidseplein in Amsterdam in elkaar zou hebben geslagen. Het slachtoffer wilde vermoedelijk een taxi nemen, waarna om nog onbekende reden ruzie ontstond. De politie heeft de chauffeur opgepakt. ANP ADE JOHNSON

Directeur Richard van der Veen van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) heeft voor de camera’s van de NOS gereageerd op de dood van een 44-jarige man, die zondagnacht in elkaar is geslagen door een taxichauffeur.

“Buitengewoon slecht voor het imago van de taxibranche,” zo omschreef Van der Veen het incident op het Leidseplein in Amsterdam.

Het is al tijdenlang ‘hommeles’ op de Amsterdamse taxistandplaatsen, zeker ook op het Leidseplein.

De meeste chauffeurs van TCA mijden deze standplaats dan ook, waarbij Van der Veen aangeeft dat de dader vermoedelijk geen chauffeur is bij TCA.

Van der Veen stuurt er nogmaals op aan dat er snel een georganiseerde taximarkt moet komen, waarbij chauffeurs onder een centrale vallen. Nu rijden veel chauffeurs voor zichzelf, waardoor ze niet onder controle staan van een centrale.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.