Rotterdam staat achter keurmerk voor taxi’s

ROTTERDAM – Taxichauffeurs uit Rotterdam rijden maandag in colonne over de Maasboulevard. De taxichauffeurs legden in heel Nederland het werk neer tussen 12.50 en 13.20 uur uit protest tegen de hoge brandstofprijzen. ANP PHOTO EVERT-JAN DANIELS

Na de dood van Rob Sitek zondag in Amsterdam is de taxibranche in beroering. De staatssecretaris komt met een voorstel om de vrije markt te verbieden en wil chauffeurs verplichten aansluiting te vinden bij centrales.

De Rotterdamse wethouder Hans Vervat is een sterk voorstander van een taxikeurmerk en ziet de taxichauffeurs als visitekaartje van de stad. Hij dringt aan op het volgende: De Rotterdamse taxichauffeur draagt een stropdas, kent alle routes in de stad, heeft kennis van Rotterdam en wist een opleiding hiervoor op mbo 2-niveau af te ronden.

“Ik hoop direct na de zomer een voorstel in het college te bespreken,” zegt de wethouder in het Algemeen Dagblad.

Naast de nieuwe chauffeurs dienen in de ogen van Vervat ook bestaande chauffeurs onder de loep te worden genomen. “Ze hoeven geen opleiding te volgen, omdat de meeste chauffeurs hun competenties al in de praktijk hebben opgedaan.”

De wethouder is er een voorstander van dat er op dit vlak regionaal beslissingen genomen mogen worden. “Het is een prima ontwikkeling om op lokaal niveau voorwaarden te kunnen scheppen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.