Taxichauffeur komt voor rechter-commissaris

AMSTERDAM – De taxistandplaats op het Leidseplein in Amsterdam zondagmiddag. Een 44-jarige man is overleden nadat een 37-jarige taxichauffeur hem zondagochtend op het Leidseplein in Amsterdam in elkaar zou hebben geslagen. Het slachtoffer wilde vermoedelijk een taxi nemen, waarna om nog onbekende reden ruzie ontstond. De politie heeft de chauffeur opgepakt. ANP ADE JOHNSON

De 37-jarige taxichauffeur, die zondagnacht een man op het Leidseplein in Amsterdam zou hebben doodgeslagen, moet vandaag (woensdag) voor de rechter-commissaris verschijnen.

Deze beslist of de verdachte langer in voorarrest moet blijven zitten.

Er zijn langer klachten over de chauffeurs in Amsterdam, wat de regering er toe heeft gezet om te starten met het aanpassen van de Taxiwet.

Deze is er op gericht om het asociale gedrag van chauffeurs aan te pakken.

Momenteel wordt en gesproken van ‘malafide praktijken’. De Amsterdamse taxiwereld zou geregeerd worden door kleine of zelfstandige taxi’s, die niet aangesloten zijn bij taxicentrales.

Vaak geldt op de populaire standplaatsen letterlijk het recht van de sterksten, tot afgrijzen van de georganiseerde taxibedrijven, die hierdoor veel klanten verliezen en mee worden genomen in het negatieve imago.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.