Almere is ‘te makkelijk’ om rij-examen te doen

Almere heeft inmiddels 180.000 inwoners en behoort tot de grotere steden in Nederland. Het CBR heeft echter geen examenvestiging in de stad, waardoor de examenkandidaten uit moeten wijken naar Bussum.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft voor de nabije toekomst ook nog geen plannen om een examenvestiging op te zetten in Almere.

Woordvoerder Coen Sleddering tegenover Almere Vandaag: “We hebben een goede dekking over het hele land en kunnen het aantal examenaanvragen aan. Almeerders moeten uitwijken naar Bussum en daar is momenteel een wachttijd van een week voor het rijexamen en drie weken voor het herexamen.”

In meid was de wachttijd nog fors langer, maar dat had volgens Sleddering niets te maken met de komst van Almeerders naar Bussum. “Rond die tijd is het normaal dat er bij elke vestiging sprake is van een drukke periode.”

De belangrijkste reden dat er in Almere vooralsnog niet afgereden kan worden is een opmerkelijke. “Het is er makkelijker afrijden dan in andere steden. De bussen en fietsers rijden op gescheiden banen waardoor er beter overzicht is. Van onoverzichtelijke verkeersituaties is geen sprake. Het blijft een makkelijke stad qua verkeers deelname, dus minder geschikt om er rijexamen af te nemen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Almere is ‘te makkelijk’ om rij-examen te doen”

Raissa Oostrum|31.07.20|12:04

wacht tijden in bussum en eemnes zijn inmiddels 13 weken…. kom beter met, een CBR in almere. komt weer een heel nieuw stads deel aan , straks 250 duizend inwoners. en geen CBR, SCHANDE.
bussum kan het al jaren niet meer aan en iedereen die daar woont weet dit.

dus lul niet met je landelijke dekking. want dat is klikare bullshit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.