Voorstel Huizinga goed ontvangen door TCA

AMSTERDAM – Taxistandplaats bij het Centraal Station in Amsterdam. Taxiwethouder Hans Gerson nam dinsdag met het college van B&W een kijkje bij de taxistandplaats op het centraal station in Amsterdam. De taxichauffeurs die parkeren op de standplaats bij het Centraal Station in Amsterdam, jagen zelf hun klanten weg. Door zich niet aan de regels te […]

Om incidenten zoals afgelopen zondag in Amsterdam te voorkomen, heeft staatssecretaris Tineke Huizinga van verkeer plannen gepresenteerd aan de Tweede Kamer.

De plannen hebben als doel de taximarkt aan te pakken. De gemeenten krijgen meer bevoegdheid, terwijl er strengere eisen worden gesteld aan taxichauffeurs, die onder meer deel uit moeten gaan maken van georganiseerde taxicentrales.

Directeur Richard van der Veen van de Amsterdamse Taxicentrale TCA is verheugd met de plannen van de staatssecretaris.

“Op die manier kan de gemeente de taxiwereld beter in de hand krijgen,” zegt hij in het Parool over de gemeentelijke verantwoording.

Ook het feit dat het taxitarief weer bepaald gaat worden aan de hand van de duur van de rit spreekt Van der Veen aan. “Hiermee kom je de chauffeurs tegemoet. Congestie in en rond de stad moet een chauffeur gewoon in zijn tarief kunnen verwerken.”

De directeur van TCA spreekt de wens uit dat er enkel taxicentrales komen van minimaal 40 chauffeurs, zodat de markt voor klanten veel overzichtelijker wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.