Almere heeft last van ‘weggestuurde’ Amsterdamse taxi’s

Taxibedrijven uit Almere merken dat er steeds meer Amsterdamse taxichauffeurs naar Almere trekken, dit vanwege de strengere controle in Amsterdam na een incident met dodelijke afloop op het Leidseplein.

“Ik denk dat ik in de avonden tussen de tien en vijftien chauffeurs zie die ik niet ken,” reageert Willem van der Zeijden van Taxi 001 tegenover Almere Vandaag.

Ook in Almere lijken de Amsterdamse chauffeurs zich niet te gedragen. “Er is al eens een klant uit de auto gesleurd. Gelukkig reageerde mijn chauffeur er niet op, want anders loopt het uit de hand,” zegt Willem Stegink, van de Eerste Taxi Centrale Almere.

“We rijden eigenlijk alleen nog op bestelling naar de Grote Markt en het station en af en toe staan we er, maar de sfeer is er gewoon niet goed. Een oplossing heb ik ook niet direct, behalve dat de Taxi-wet moet worden aangepast,” geeft Van der Zeijden aan.

In Almere wordt er vooralsnog alleen overdag gecontroleerd, dit terwijl de meeste incidenten plaatsvinden in de avonduren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.