Arriva wordt strenger voor kinderwagens in de bus

Vervoersbedrijf Arriva verscherpt de regels voor kinderwagens in de bus. Aanleiding zijn de vele discussies tussen buschauffeurs en ouders die de buggy’s midden in het gangpad parkeren.

Op flyers met nieuwe regels staat nu dat kinderwagens in de bus welkom zijn, maar niet in de weg mogen staan in het looppad of bij de uitgang. Daarnaast moeten mensen altijd aan de chauffeur melden dat ze een kinderwagen bij zich hebben. Als er geen plek is, moet men de kinderwagen inklappen en het kind op schoot nemen.

Eerder deze week kwam in het zuiden van het land een discussie over kinderwagens in de bus nog tot een uitbarsting. Een chauffeur werd daar met de dood bedreigd omdat ze mensen had aangesproken over de kinderwagen in het looppad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.