Strijd om beste buschauffeur m/v weer van start

De jacht op de beste buschauffeurs van Nederland is weer geopend. De actie, waarbij een mannelijke en een vrouwelijke buschauffeur in het zonnetje worden gezet, is een onderdeel van de Week van de Vooruitgang, die hiermee het openbaar vervoer promoot.

Mensen kunnen nu tot 20 augustus 2009 via de website www.weekvandevooruitgang.nl hun favoriete buschauffeur nomineren voor de titel Mr. of Mrs. Bus 2009. De feestelijke uitreiking door juryvoorzitter en OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven vindt plaats in de Week van de Vooruitgang, op vrijdag 18 september, op het Streekbusstation in Utrecht.

De Mr. & Mrs. Bus verkiezing is geen schoonheidswedstrijd voor buschauffeurs. Vakbewaamheid en passie voor het vak zijn de criteria waar de onafhankelijke jury naar zal kijken. Het openbaar vervoer is onmisbaar, maar nog veel meer mensen zouden er gebruik van kunnen maken. De Week van de Vooruitgang gelooft dat een goede buschauffeur mensen de bus in kan krijgen en houden. Mr. en Mrs. Bus 2008, Theo Thijssen en Nel Vriesenga, zijn hiervan het levende bewijs.

De Week van de Vooruitgang is een campagne voor duurzame mobiliteit. Door heel Nederland worden van 13 tot en met 22 september 2009 tal van activiteiten georganiseerd om wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik te promoten. Het project is een samenwerking van onder andere Milieudefensie, Veilig Verkeer Nederland, ROVER, SenterNovem, het Klimaatverbond, Vereniging voor Gedeeld Autogebruik en Fietsen Scoort. Aan de Mr. & Mrs. Busverkiezing 2008 werkten verder diverse vervoersbedrijven mee, waaronder Arriva, Connexxion, Veolia, GVU, RET, Qbuzz, Syntus en Hermes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.