Politie wil ‘spelen’ met TomTom aan banden leggen

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) wil dat het instellen van navigatieapparatuur, het bedienen van de autoradio of het opdoen van make-up tijdens het autorijden strafbaar wordt.

Woordvoerder Frans Zuiderhoek tegenover het ANP: “Als wij nu bij een ongeluk aankomen, kunnen wij alleen constateren dat zo’n ongeluk vaak door afleiding tot stand is gekomen. Dat kan van alles zijn. Een brandende sigaret die tussen iemands benen is gevallen, of door het verwisselen van een cd. Maar we kunnen de veroorzaker alleen beboeten voor het feit dat hij of zij niet tijdig tot stilstand is gekomen.”

De KLPD wil nu de mogelijkheid krijgen om eerder op te treden.

“Ook als iemand rijdt, kunnen wij nu alleen de gevolgen van het niet opletten beboeten. We kunnen alleen kijken wat het gedrag aan verkeersovertredingen oplevert. Bijvoorbeeld het niet aangeven van richting, het rijden op de vluchtstrook, of het kruisen van een doorgetrokken streep. Wij ontberen een handvat op voorhand te kunnen optreden.”

Wij van Verkeerspro.nl vragen ons af: mag de airco nog wel bediend worden?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.