300 incidenten in twee jaar tijd!

De Amsterdamse politie heeft de afgelopen twee jaar zeker driehonderd incidenten geregistreerd waarbij taxichauffeurs tijdens hun werk een overtreding begingen. Dat schrijft burgemeester Job Cohen in antwoord op vragen van de VVD in de gemeenteraad.

In 21 procent van de gevallen maakte de chauffeur zich schuldig aan geweld, waaronder mishandeling en bedreiging. In een kwart van de gevallen betrof het verkeerszaken als aanrijdingen. Ook was sprake van fraude, zedenzaken, belediging en te lang doorwerken.

Van de incidenten werd 45 procent gepleegd in de afgelopen twaalf maanden. Het precieze aantal taxi-incidenten is niet aan te geven, omdat de politie deze niet apart registreert.

In juli overleed de 44-jarige Rob Sitek na een conflict met een taxichauffeur op het Leidseplein. Dat was reden voor de gemeente maatregelen te treffen. Zo staan in de weekeinden toezichthouders bij de standplaats.

Overigens lijkt deze controle al te verslappen, als we de omwonenden moeten geloven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

300 incidenten in twee jaar tijd! | RijschoolPro

300 incidenten in twee jaar tijd!

De Amsterdamse politie heeft de afgelopen twee jaar zeker driehonderd incidenten geregistreerd waarbij taxichauffeurs tijdens hun werk een overtreding begingen. Dat schrijft burgemeester Job Cohen in antwoord op vragen van de VVD in de gemeenteraad.

In 21 procent van de gevallen maakte de chauffeur zich schuldig aan geweld, waaronder mishandeling en bedreiging. In een kwart van de gevallen betrof het verkeerszaken als aanrijdingen. Ook was sprake van fraude, zedenzaken, belediging en te lang doorwerken.

Van de incidenten werd 45 procent gepleegd in de afgelopen twaalf maanden. Het precieze aantal taxi-incidenten is niet aan te geven, omdat de politie deze niet apart registreert.

In juli overleed de 44-jarige Rob Sitek na een conflict met een taxichauffeur op het Leidseplein. Dat was reden voor de gemeente maatregelen te treffen. Zo staan in de weekeinden toezichthouders bij de standplaats.

Overigens lijkt deze controle al te verslappen, als we de omwonenden moeten geloven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.