Buschauffeur gebruikte stempel als ‘wapen’

De in opspraak geraakte buschauffeur van Connexxion geeft toe dat hij maandag in Hilversum heeft uitgehaald naar de irritant bellende reiziger in zijn bus.

“Met het enige wapen dat ik als chauffeur heb, mijn stempel,” zegt hij in de Gooi- en Eemlander.

De 43-jarige Limburger benadrukt dat hij zichzelf verdedigde. “Die Marokkaan wilde me met zijn paraplu steken.”

De reiziger uit Ankeveen stelt dat hij maandagavond gewond is geraakt aan zijn hand. De chauffeur zou hem met een ploertendoder hebben gemept, nadat hij uit zijn dak ging over ’s mans belgedrag in lijn 106.

Volgens de busbestuurder kon het gedrag van de Ankevener niet door de beugel. “Hij belde de hele weg op luide toon. Hij zat achterin, voorin kon ik horen hoe hij zat af te spreken met zijn vrienden in de moskee.”

Bij het centraal station in Hilversum besloot de chauffeur de man te vertellen dat het de volgende keer toch echt zachter moet. “Ik heb de deuren van de bus dicht gehouden. Anders was hij zo weggelopen natuurlijk.”

De passagier ontstak onmiddellijk in woede. “Hij kwam naar voren lopen en begon me te bedreigen. Er zou wat met me gebeuren, zei hij. Daarop heb ik gezegd: nu m’n bus uit.”

Eenmaal buiten ging de man door de chauffeur te bedreigen. “Hij liep om en wilde me via het open raam aan de bestuurderskant met zijn paraplu steken .”

Toen werd het de Limburger te gortig. Hij greep zijn stempel en stierde naar buiten. “Toen hij me weer wilde steken, heb ik uitgehaald naar de paraplu.”

Een dag later zou de Ankevener bij zijn ‘vaste opstappunt’ in ‘s-Graveland een andere chauffeur van de 106 met een steen hebben bedreigd. “Zegt alles over hem.”

Volgens de chauffeur zijn er twee passagiers die zíjn verhaal bevestigen. “Ik ga tegen hem aangifte doen van geweld, bedreiging, het doen van valse aangifte, het ophouden van het openbaar vervoer én telefoneren in de bus.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.