Huizinga bezocht Amsterdamse taxi’s

Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) heeft donderdagavond laat met eigen ogen de situatie bij de Amsterdamse taxi’s bekeken. Samen met ‘taxiwethouder’ Hans Gerson liep zij tijdens een verrassingsbezoek een avond mee met de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Ook sprak zij met de politie en met taxiondernemers, bericht De Telegraaf.

“Hoe kan iedereen hier een boterham aan verdienen?,” vroeg Huizinga zich af. Ook ervoer zij dat het voor veel mensen moeilijk kiezen is. “Ik zou ook niet weten welke taxi ik hier moet nemen.”

Het bezoek van Huizinga komt aan de vooravond van het debat van volgende week in de Tweede Kamer over de taxibrief van de staatssecretaris. Daarin doet zij voorstellen om van de taxi weer een betrouwbaar en betaalbaar vervoermiddel te maken.

Het werkbezoek onderstreepte voor de staatssecretaris nog eens de noodzaak om in te grijpen. Voor het einde van dit jaar hoopt zij een wetsontwerp af te hebben. “Als het aan mij ligt, gaat er geen dag verloren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.