In 2020 2 tot 5% van auto’s elektrisch

In 2020 zal tussen de twee en vijf procent van alle nieuw verkochte auto’s wereldwijd compleet elektrisch aangedreven zijn. Dat stelt accountants- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers (PwC).

Het precieze percentage is sterk afhankelijk van de technologische ontwikkeling van een elektrisch aangedreven motor en krachtigere en efficiëntere batterijen.

Het kabinet wil dat er in 2020 een miljoen elektrische auto’s in Nederland rijden.

Albert Brouwer van PwC vindt dit streven ambitieus. “Met de 65 miljoen euro die de Nederland vrijmaakt, onderstreept het kabinet zijn ambitie om koploper te zijn. Echter, pas als een goede infrastructuur van oplaadstations is neergezet, kan de introductie van de elektrische auto bij consumenten echt een vervolg krijgen.”

Het kabinet is voornemens om vergunningaanvragen voor de aanleg van oplaadpunten te versoepelen en het fiscaal aantrekkelijk te maken er een te bouwen. Brouwer: “Dit is een belangrijke stap, immers het ontbreken van een netwerk van oplaadstations limiteert de automobilist tot korte afstanden. Over hoe het energienetwerk deze extra energiebelasting kan opvangen zullen overheid en energieleveranciers snel bindende afspraken moeten maken.”

Brouwer verwacht vooral veel vanuit Azië, met name in China is men nu al druk bezig met de elektrische auto, waarmee men denkt de gevestigde orde voor te kunnen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.