Rijscholen merken niets van crisis

Recessie of niet, mensen willen een rijbewijs halen. Die conclusie trekt brancheorganisatie Bovag uit de nieuwste cijfers en een eigen onderzoek.

In het tweede kwartaal van dit jaar werden 14,4 procent meer eerste examens afgelegd als in het zelfde kwartaal vorig jaar. Bovendien zijn rijschoolhouders overwegend positief over de gang van zaken in hun bedrijf.

De grootste stijging in het aantal examens, 22,2 procent, is te zien bij de personenauto’s. Ook het motorrijbewijs was populair, evenals examens voor personenvervoer. De animo voor vrachtwagens en aanhangwagens nam af. Rijschoolhouders verwachten over het algemeen geen dalende omzet of banenverlies.

Fritjof Terlingen van WOLF Rijbewijsshop bevestigt tegenover Verkeerspro.nl het beeld uit het onderzoek. “Wij merken ook niets van de crisis, wij vermoeden dat mensen wel beseffen dat je zonder rijbewijs lastiger aan bepaalde banen komt. Ook horen wij steeds vaker dat mensen kiezen voor een grotere rijschool die kwaliteit en continuïteit kan bieden. Mensen komen nog steeds lessen maar verwachten steeds meer service, en terecht.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.