Eindhovense taxi’s in de fout

Bij een taxicontrole zaterdagnacht in Eindhoven waren elf taxichauffeurs zó zwaar in overtreding, dat ze niet meer verder mochten rijden. In totaal werden 45 taxi’s gecontroleerd, bericht Omroep Brabant.

Chauffeurs die hun werkzaamheden direct moesten staken, hadden geen geldige chauffeurspas, geen taxikeuring, geen gekeurde taxameter of hadden zich niet gehouden aan de voorgeschreven rusttijden. Eén chauffeur werkte al achttien dagen achter elkaar. De inspectie voor Verkeer en Waterstaat schreef voor ruim 45.000 euro boetes uit.

De politie gaf ook nog bekeuringen aan enkele taxichauffeurs die onder meer te hard reden of geen autogordel droegen. Ook een paar ‘gewone’ automobilisten werden bekeurd. Zo reed de chauffeur van een personenauto 121 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.