Veolia Brabant heeft geen provincie steun nodig

De financiële steun die Veolia Transport Nederland in Limburg krijgt van de provincie, is in Brabant niet nodig.

Het vervoerscontract waaronder Veolia in Midden- en West-Brabant opereert is geen vetpot, maar toch is de situatie sterk aan het verbeteren.

Dat zegt woordvoerder en commercieel directeur Piet van den Bosch van het Bredase openbaar vervoerbedrijf in BN/DeStem.

Veolia deed een paar jaar geleden flink water bij de financiële wijn om openbaar vervoer in Brabant en Limburg binnen te halen. De in Limburg afgesloten concessie is zó verliesgevend dat de provincie nu bijspringt om Veolia daar voor omvallen te behoeden.

Gedeputeerde van openbaar vervoer Limburg, Bert Kersten, wil Veolia 3 miljoen toestoppen voor de kostbare invoering van de OV-chipkaart.Veolia krijgt verder 0,5 miljoen euro per jaar om de sociale veiligheid in de bussen te verbeteren. De busmaatschappij mag onrendabele diensten schrappen, wat 1,2 miljoen per jaar oplevert. En de provincie gaat zijn exploitatievergoedingen vooraf in plaats van achteraf betalen.

In Brabant hoeft de provincie de helpende hand niet toe te steken. “We zijn heel ver met het financieel gezond maken van het contract. We hebben betere afspraken met de provincie kunnen maken en vragen niet om extra geld.”

Na het sluiten van het contract in 2007 ging het een tijd lang moeizaam, wat onder meer stakingen tot gevolg had. “Het gaat de goede kant op. De provincie en wij begrijpen elkaar beter. Intern geloven we er weer in. Het ziekteverzuim neemt af en je proeft in het bedrijf een zekere opluchting.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.