Buschauffeur bedreigd in Zevenbergen

En weer een buschauffeur die het moet ontgelden. De laatste weken lijkt het asociale gedrag richting buschauffeurs weer flink toe te nemen.

De politie heeft woensdagmiddag rond vijf uur op de Galgenweg een 23-jarige man uit Zevenbergen aangehouden, die kort daarvoor na een verkeersruzie bij het station in Zevenbergen een 53-jarige buschauffeur bedreigd zou hebben, schrijft BN/DeStem.

De buschauffeur had bij het wegrijden de automobilist gehinderd, was de lezing van de verdachte.

Bij de eerste halte parkeerde de bestuurder zijn auto en liep langs de passagiers de bus in.

De buschauffeur verklaarde dat de automobilist hem met een vinger op zijn wang prikte en hem bedreigd had. De verdachte had zoiets geroepen als: ‘De volgende keer sla ik je in elkaar’. Agenten zagen het bedoelde voertuig rijden op de Galgenweg, waarna de bestuurder werd aangehouden.

De verdachte verklaarde dat hij gehinderd was door de bus en moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hij had de chauffeur aangesproken over zijn rijgedrag en had met zijn wijsvinger van zijn linkerhand de chauffeur aangewezen.

Het rijbewijs van de verdachte is ongeldig verklaard. In januari van dit jaar werd zijn rijbewijs al afgepakt vanwege drankgebruik.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.