“YDA concept is enthousiast ontvangen”

Verzekeraar Inshared lanceerde ruim vier maanden geleden de Young Drivers Academy, een concept waarbij jongeren een totaalpakket aan kunnen schaffen. Naast het halen van het rijbewijs krijgen jongeren 30 maanden de beschikking over een auto en krijgen ze ook nog eens vervolgtrainingen, dat alles met het doel het aantal ongelukken terug te dringen.

Verkeerspro.nl zocht contact met initiatiefnemer Felix Tenniglo, die na goed vier maanden de balans opmaakt. “Wij hebben een mooie introductie gemaakt, het concept is heel enthousiast ontvangen en we hebben veel aanvragen binnen gekregen.”

Naast aanvragen kwamen er ook vanuit allerlei hoeken reacties binnen. “Erg positief natuurlijk en vanuit die verzoeken komen we nu met varianten.” Hierbij moet onder meer gedacht worden aan het concept exclusief het halen van het rijbewijs.

Mindere reacties kreeg Tenniglo ook. “Sommige rijscholen vinden het niet leuk dat we hen niet aangeschreven hebben, maar het is voor ons niet mogelijk om elke rijschool in Nederland te benaderen. Daar hebben we simpelweg de volumes niet voor.”

Positief was wel de reactie vanuit Den Haag, waar men blij is met het particuliere initiatief van Inshared. “Andere landen kennen al een zogenaamd ‘tweede fase rijbewijs’ en  je mag vanuit die hoek dan ook actie verwachten,” waarmee Tenniglo tussen neus en lip door aangeeft te hopen op overheidssteun.

Dat is echter niet het belangrijkste, voorlopig richt de Young Drivers Academy zich op de toekomst. Want, zoals Tenniglo aangeeft, “de Young Drivers Academy is een initiatief voor meerdere jaren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

“YDA concept is enthousiast ontvangen” | RijschoolPro

“YDA concept is enthousiast ontvangen”

Verzekeraar Inshared lanceerde ruim vier maanden geleden de Young Drivers Academy, een concept waarbij jongeren een totaalpakket aan kunnen schaffen. Naast het halen van het rijbewijs krijgen jongeren 30 maanden de beschikking over een auto en krijgen ze ook nog eens vervolgtrainingen, dat alles met het doel het aantal ongelukken terug te dringen.

Verkeerspro.nl zocht contact met initiatiefnemer Felix Tenniglo, die na goed vier maanden de balans opmaakt. “Wij hebben een mooie introductie gemaakt, het concept is heel enthousiast ontvangen en we hebben veel aanvragen binnen gekregen.”

Naast aanvragen kwamen er ook vanuit allerlei hoeken reacties binnen. “Erg positief natuurlijk en vanuit die verzoeken komen we nu met varianten.” Hierbij moet onder meer gedacht worden aan het concept exclusief het halen van het rijbewijs.

Mindere reacties kreeg Tenniglo ook. “Sommige rijscholen vinden het niet leuk dat we hen niet aangeschreven hebben, maar het is voor ons niet mogelijk om elke rijschool in Nederland te benaderen. Daar hebben we simpelweg de volumes niet voor.”

Positief was wel de reactie vanuit Den Haag, waar men blij is met het particuliere initiatief van Inshared. “Andere landen kennen al een zogenaamd ‘tweede fase rijbewijs’ en  je mag vanuit die hoek dan ook actie verwachten,” waarmee Tenniglo tussen neus en lip door aangeeft te hopen op overheidssteun.

Dat is echter niet het belangrijkste, voorlopig richt de Young Drivers Academy zich op de toekomst. Want, zoals Tenniglo aangeeft, “de Young Drivers Academy is een initiatief voor meerdere jaren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.