Bovag over de Rijstijl Test: “De eerste reacties zijn positief”

De Nationale Rijstijl Test draait inmiddels ruim een week en met een ruime 200 deelnemers prijst brancheorganisatie Bovag zich tevreden.  “De eerste reacties waren in elk geval positief, zowel van rijscholen als van deelnemers,” aldus woordvoerder Gijs Bosman tegenover Verkeerspro.nl.

Waar diverse deelnemers zich afvragen of de test de werkelijkheid wel nabootst, is Bosman duidelijk. “Je kunt de werkelijkheid nooit 100% nabootsen, maar in de test proberen ze alle mogelijke situaties terug te laten keren. Wat dat betreft krijg je dus zeker een heel redelijk beeld, maar het blijft iets anders dan rijden in het echt.”

Toch maken steeds meer rijscholen gebruik van simulatoren, iets wat de Bovag steunt. “Je hoeft niet direct met een auto de weg op, dat is zonder meer al een voordeel. En je kunt situaties nabootsen, die je tijdens het lessen niet tegenkomt, maar die je in het verkeer wel tegen kunt komen. Wij zijn er dus zonder meer een voorstander van, want het heeft een duidelijke toegevoegde waarde voor de rijles.”

De test kan overigens nog één heel jaar lang afgenomen worden bij zo’n 70 rijscholen in heel Nederland. De resultaten zullen door de TU Delft geanalyseerd gaan worden. “En het is zelfs mogelijk dat we de test dan aan gaan passen.” Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op: http://www.rijstijltest.nl/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.