Buswassers Arriva in staking

ROTTERDAM – Een bus van Qbuzz vertrekt zondag vanaf station Rotterdam CS. Ruim 140 gloednieuwe bussen van Qbuzz gaan vanaf zondag naar Zuid-Oost Friesland en de regio Rotterdam om daar passagiers te vervoeren. Het bedrijf verwierf eerder dit jaar twee concessies. ANP PHOTO ROBIN UTRECHT

De zestien schoonmakers van de Arriva-bussen in Groningen en Drenthe staken ook vandaag (woensdag) nog, schrijft het Dagblad van het Noorden.

Vorige week legden ze al één dag het werk neer. Ze eisen behoud van werk als QBuzz op 13 december het busvervoer van Arriva overneemt.

De werkgever van de schoonmakers, Nivo Noord, weet nog niet of het straks ook voor QBuzz mag werken en heeft zijn personeel uit voorzorg ontslagen. Overname van personeel door een ander bedrijf is bij verandering van opdrachtgever niet verplicht.

Door de staking worden er geen bussen gewassen van Zoutkamp tot Emmen. In de stalling in Groningen wordt wel gewerkt. Daar zijn al enige tijd uitzendkrachten actief die niet meedoen aan de actie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.