Friesland geeft het goede voorbeeld

Vanaf vandaag, maandag 28 september, start de provincie Friesland een grootscheepse campagne om de aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart onder reizigers te stimuleren. Vanaf maandag 28 september kan de gratis persoonlijke OV-chipkaart met automatisch opladen én 5 euro reissaldo worden aangevraagd. De kaart heeft ook een Fries uiterlijk gekregen.

De gratis kaartactie is uniek in Nederland. Via Internet kunnen inwoners de gratis kaart aanvragen die vervolgens incluis automatisch opladen en saldo wordt thuisgestuurd. De distributie en activering van een dergelijke kaart is normaal vrij ingewikkeld vanwege strenge regelgeving.

Piet Adema van de provincie Friesland in de Leeuwarder Courant: “Met medewerking van de kaartproducent Trans Link Systems en personenvervoerder Connexxion is het ons gelukt dat de reiziger de kaart kant-en-klaar in de brievenbus ontvangt. We willen het voor reizigers zo gemakkelijk mogelijk maken.”

Uit onderzoek gehouden in Friesland blijkt dat wanneer de OV-chipkaart gratis is, een meerderheid van 56% van de reizigers de kaart wil gaan gebruiken, terwijl 20% zegt dit misschien te zullen doen.

Friesland besteedt veel aandacht aan de campagna, onder meer met commercials en een ware ‘mascotte’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.