Gerson hoopt dat techniek taxiwereld bij kan staan

Wethouder Hans Gerson van Amsterdam gaat onderzoeken of technische hulpmiddelen een oplossing kunnen zijn voor de problemen met taxi’s. Gerson heeft de afgelopen maanden tientallen plannen ontvangen van ondernemers die claimen het taxiprobleem te kunnen oplossen. Vijf van hen zijn uitgenodigd om hun ‘veelbelovende plannen’ te bespreken.

De wethouder hoopt dat de techniek de gemeente de mogelijkheid biedt om op te treden tegen de groep taxichauffeurs die zoveel problemen veroorzaken. Vooral vrije rijders zorgen voor veel onrust en incidenten, vooral op de standplaatsen bij het Centraal Station en op het Leidseplein.

Onder de geselecteerde ondernemers is het Brabantse bedrijf Icucar, dat een videosysteem importeert dat bijzonder geschikt zou zijn om toezicht te houden op het gedrag en de rijstijl in een taxi. Ook het bedrijf Ticket4taxi, dat zuilen wil plaatsen bij taxistandplaatsen waar reizigers van te voren een kaartje kunnen kopen voor een taxi naar keuze, is uitgenodigd voor een gesprek.

Gerson in het Parool: “Ik ben benieuwd. Als er een veelbelovend en uitvoerbaar idee bij zit, zou dat kunnen leiden tot een proef.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.