Duitse taxichauffeur gaat weer in de fout

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september in Kerkrade een Duitse taxichauffeur aangehouden voor het illegaal aanbieden van taxivervoer in Nederland. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Dit gebeurde tijdens een gezamenlijke controle van de IVW en de politie. In juni was tegen deze taxichauffeur om dezelfde reden ook al proces- verbaal opgemaakt.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleert regelmatig in de grensstreek. Uit controles die gehouden zijn in mei en juni van dit jaar is gebleken dat de problemen met Duitse taxi’s zich met name in de regio’s Kerkrade/Heerlen en Boxmeer/Bergen voordoen. Naar aanleiding van nieuwe signalen worden de controles nu herhaald.

Behalve straatcontroles zet de Inspectie ook voorlichting in om illegaal taxivervoer door Duitse taxi’s terug te dringen. Zo informeert zij de brancheorganisatie en de handhavende dienst in Duitsland over de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarin staat dat Duitse taxichauffeurs in Nederland geen binnenlands vervoer mogen aanbieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse taxichauffeur gaat weer in de fout | RijschoolPro

Duitse taxichauffeur gaat weer in de fout

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september in Kerkrade een Duitse taxichauffeur aangehouden voor het illegaal aanbieden van taxivervoer in Nederland. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Dit gebeurde tijdens een gezamenlijke controle van de IVW en de politie. In juni was tegen deze taxichauffeur om dezelfde reden ook al proces- verbaal opgemaakt.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleert regelmatig in de grensstreek. Uit controles die gehouden zijn in mei en juni van dit jaar is gebleken dat de problemen met Duitse taxi’s zich met name in de regio’s Kerkrade/Heerlen en Boxmeer/Bergen voordoen. Naar aanleiding van nieuwe signalen worden de controles nu herhaald.

Behalve straatcontroles zet de Inspectie ook voorlichting in om illegaal taxivervoer door Duitse taxi’s terug te dringen. Zo informeert zij de brancheorganisatie en de handhavende dienst in Duitsland over de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarin staat dat Duitse taxichauffeurs in Nederland geen binnenlands vervoer mogen aanbieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.