Eurlings content met aanpak reserveringstermijnen rijexamens

ROTTERDAM – Logo CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Het gaat voorspoedig met de Aanpak van de reserveringstermijnen voor praktijkexamens en toetsen in de categorie B, meldt het CBR.

Het positivisme komt voort uit de evaluatie van fase 2 van de aanpak, wat minister Camiel Eurlings vorige week in rapportvorm aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

In de eerst helft van oktober verwacht het CBR politieke instemming te krijgen voor de aanpassingen in de reserveringsmethodiek, zodat fase 3 van de Aanpak reserveringstermijnen op 19 oktober kan worden ingevoerd.

Op 1 april is fase 1 van de Aanpak reserveringstermijnen ingevoerd. Dat wil zeggen dat herexamens vanaf die datum op naam kunnen worden gereserveerd. Deze maatregel blijkt te werken en 6 juli is fase 2 ingevoerd. 

Sinds die dag kunnen kandidaten een rijschool machtigen om examens en toetsen voor hen te reserveren. Kandidaten vinden het machtigen gemakkelijk, zo blijkt uit een enquête onder duizend kandidaten. Opleiders staan er behoudender tegenover, zo wijst een enquête onder ruim duizend rijscholen uit.

Fase 3 van de Aanpak is essentieel om alle reserveringstermijnen binnen de gestelde normen te houden, ook in het hoogseizoen. De Aanpak heeft grote gevolgen voor de wijze van reserveren. Het CBR zal oog blijven houden voor de consequenties hiervan voor alle rijscholen, groot en klein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurlings content met aanpak reserveringstermijnen rijexamens | RijschoolPro

Eurlings content met aanpak reserveringstermijnen rijexamens

ROTTERDAM – Logo CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Het gaat voorspoedig met de Aanpak van de reserveringstermijnen voor praktijkexamens en toetsen in de categorie B, meldt het CBR.

Het positivisme komt voort uit de evaluatie van fase 2 van de aanpak, wat minister Camiel Eurlings vorige week in rapportvorm aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

In de eerst helft van oktober verwacht het CBR politieke instemming te krijgen voor de aanpassingen in de reserveringsmethodiek, zodat fase 3 van de Aanpak reserveringstermijnen op 19 oktober kan worden ingevoerd.

Op 1 april is fase 1 van de Aanpak reserveringstermijnen ingevoerd. Dat wil zeggen dat herexamens vanaf die datum op naam kunnen worden gereserveerd. Deze maatregel blijkt te werken en 6 juli is fase 2 ingevoerd. 

Sinds die dag kunnen kandidaten een rijschool machtigen om examens en toetsen voor hen te reserveren. Kandidaten vinden het machtigen gemakkelijk, zo blijkt uit een enquête onder duizend kandidaten. Opleiders staan er behoudender tegenover, zo wijst een enquête onder ruim duizend rijscholen uit.

Fase 3 van de Aanpak is essentieel om alle reserveringstermijnen binnen de gestelde normen te houden, ook in het hoogseizoen. De Aanpak heeft grote gevolgen voor de wijze van reserveren. Het CBR zal oog blijven houden voor de consequenties hiervan voor alle rijscholen, groot en klein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.