PVV-motie voor Mystery Guest in taxi’s aangenomen

UTRECHT – Sinds vrijdag gelden in het hele land nieuwe tarieven voor taxi’s. De gewenste concurrentie op prijs komt vooralsnog niet of nauwelijks van de grond. Vrijwel alle taxi’s hanteren de maximale tarieven, zoals deze taxichauffeurs op de taxistandplaats bij het centraal station in Utrecht. ANP PHOTO RICK NEDERSTIGT

De motie van PVV-Kamerlid Richard de Mos voor het inzetten van Mystery Guests in taxi’s is aangenomen.

Ook een andere motie van de kersverse PVV-er haalde een meerderheid. “Direct twee moties aangenomen! Eén die pleit voor Mystery Guests in taxi’s om het gedrag van chauffeurs te controleren, en één die een waterdicht systeem bepleit voor het weren van zich misdragende taxichauffeurs door betere samenwerking tussen Justitie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer”, reageert een verheugde De Mos.

De PVV heeft zich de laatste tijd ingezet voor een betere controle op taxi’s. De taxiwereld, zeker in steden als Amsterdam, is verworden tot een mengelmoes van taxibedrijven en vrije rijders, waarbij het voor klanten niet langer doorzichtelijk is wie men kan vertrouwen.

Met deze maatregelen hoopt men de verschoppelingen uit de taxi’s te halen om zodoende weer een doorzichtige markt te creëeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.