Weer minder files op Nederlandse wegen

A15 – File op de A15 bij Barendrecht. ANP VALERIE KUYPERS

De recessie heeft zo haar voordelen. De filedruk daalde met 11% ten opzichte van het derde kwartaal in 2008. Omdat er vorig jaar ook al een daling was ten opzichte van 2007 kan de conclusie wel worden getrokken dat het steeds minder druk wordt op de wegen.

Met name ’s avonds is het minder druk. Volgens cijfers van de ANWB was er in de avondspits een daling te zien van 25%, vooral op vrijdagen is het steeds rustiger. Drukste dag blijft de dinsdag, de filedruk op die dag is dan ook amper afgenomen.

De totale filezwaarte over 2009 is tot nu toe afgenomen met 14 procent. In de weekends staan er wel meer files dan vorig jaar, maar dat komt door de vele wegwerkzaamheden (met name in Zuid-Nederland).

De drukste spits was die van dinsdagochtend 22 september. Bij Amsterdam ontstond een verkeerschaos nadat een buis van de Coentunnel dicht bleef. Tijdens nachtelijke werkzaamheden was er slib in de tunnel gestroomd. Er stond in totaal 333 kilometer file.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Weer minder files op Nederlandse wegen | RijschoolPro

Weer minder files op Nederlandse wegen

A15 – File op de A15 bij Barendrecht. ANP VALERIE KUYPERS

De recessie heeft zo haar voordelen. De filedruk daalde met 11% ten opzichte van het derde kwartaal in 2008. Omdat er vorig jaar ook al een daling was ten opzichte van 2007 kan de conclusie wel worden getrokken dat het steeds minder druk wordt op de wegen.

Met name ’s avonds is het minder druk. Volgens cijfers van de ANWB was er in de avondspits een daling te zien van 25%, vooral op vrijdagen is het steeds rustiger. Drukste dag blijft de dinsdag, de filedruk op die dag is dan ook amper afgenomen.

De totale filezwaarte over 2009 is tot nu toe afgenomen met 14 procent. In de weekends staan er wel meer files dan vorig jaar, maar dat komt door de vele wegwerkzaamheden (met name in Zuid-Nederland).

De drukste spits was die van dinsdagochtend 22 september. Bij Amsterdam ontstond een verkeerschaos nadat een buis van de Coentunnel dicht bleef. Tijdens nachtelijke werkzaamheden was er slib in de tunnel gestroomd. Er stond in totaal 333 kilometer file.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.