Rijscholen niet overtuigd van plannen Roemer

Voor veel rijscholen is er weer een vakterrein bijgekomen om zich in te verdiepen: het bromfietspraktijkexamen. Het theorie-examen alleen is niet langer genoeg meer, kandidaat bromfietsers moeten zich ook in de praktijk laten zien. SP-Kamerlid Emile Roemer opperde onlangs om het CBR hiervoor te passeren, een idee dat door de rijscholen niet overtuigend wordt ontvangen.

45% is het eens met het idee van Roemer en vindt dat het CBR geen meerwaarde heeft, maar bijna eenzelfde percentage vindt dat het CBR niet te passeren is omdat er anders geen duidelijke kwaliteitsgarantie kan worden afgegeven.

Buiten dat zijn de rijscholen overduidelijk positief over de invoering van het bromfietspraktijkexamen.

60% van de rijscholen geeft in het onderzoek van Verkeerspro.nl aan er in elk geval zelf mee aan de slag te gaan door de lessen hiervoor aan te gaan bieden aan de jongeren. Degenen die er niet in stappen, doen dit niet omdat ze hier simpelweg de mankracht niet voor hebben (70%).

Dat wil niet zeggen dat ze geen voorstander zijn van de nieuwe regeling. Liefst 65% vindt het terecht dat het bromfietspraktijkexamen verplicht wordt gesteld en in totaal 60% gaat ervan uit dat dit daadwerkelijk een positieve invloed heeft op het aantal ongevallen met bromfietsers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijscholen niet overtuigd van plannen Roemer | RijschoolPro