Buschauffeur overvallen in Utrecht

NIEUWEGEIN – Een buschauffeuse maakt haar ronde door Nieuwegein. Busmaatschappijen nemen volgens FNV Bondgenoten nog onvoldoende maatregelen om hun chauffeurs te beschermen. En dat terwijl het aantal incidenten toeneemt. ANP PHOTO ILVY NJIOKIKTJIEN

In Utrecht is donderdagavond 15 oktober een buschauffeur overvallen door twee jongens.

Rond 22.35 uur stond een buschauffeur met zijn bus op een halte aan de Wolgadreef. Hij zag dat twee jongens de bus in kwamen. Zij bedreigden hem met een vuurwapen en beroofden hem van een geldbedrag. Daarna gingen de verdachten de bus uit.

Een man die vlak bij de bus stond, werd vervolgens ook door de jongens bedreigd en gesommeerd afstand te houden. Daarna renden de verdachten weg langs de voetbalkooi in de richting van de Ariadnedreef.

Direct gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse. Agenten spraken met de chauffeur en de bedreigde man. Aan de hand van het door hen gegeven signalement werd in de omgeving naar de verdachten gezocht. Daarbij maakten de agenten ook gebruik van een politiehond. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.