Politie gaat defecte verlichting harder aanpakken

De politie treedt komende maanden extra streng op bij auto’s met defecte verlichting.

Dat gebeurt in het kader van campagne ‘Goed Licht Beter Zicht’, waarin onder meer ANWB, politie en BOVAG samenwerken.

De start van Goed Licht Beter Zicht valt samen met het begin van de herfstvakanties, wanneer velen er met de auto op uit trekken.

Uit onderzoek voor Goed Licht Beter Zicht blijkt dat bijna iedereen zich ergert aan auto’s met slecht afgesteld of defect licht. Ook vindt de overgrote meerderheid dat je niet meerdere dagen met een kapotte koplamp kunt doorrijden. De praktijk is anders: circa 1 op de 6 auto’s rijdt een of meerdere dagen rond met defecte of slecht afgestelde verlichting.

Koos Burgman, algemeen directeur BOVAG, stelt namens Goed Licht Beter Zicht: “Via grote borden langs de snelwegen en belangrijke provinciale wegen wijzen we de automobilist er met de slogan ‘Verlichting in orde?’ op dat hij in actie moet komen. Met andere woorden: controleer de verlichting of laat hem even nakijken bij een van de zesduizend BOVAG-autobedrijven. Met de extra politie-aandacht in het vooruitzicht telt een gewaarschuwd mens voor twee. Op www.goedlichtbeterzicht.nl staan informatie en tips.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.