Roze taxi’s nu al omstreden in Mexico

De roze, vrouwvriendelijke taxi’s van Puebla, in Mexico, zijn een groot succes bij de doelgroep.

Emancipatiebewegingen moeten echter niets hebben van de auto’s, die standaard zijn voorzien van een ruim assortiment aan cosmetica.

Aida Santos rijdt een van de 35 roze taxi’s die Puebla sinds kort rijk is. Ze worden alleen bestuurd door vrouwen en stoppen niet voor mannen. “Sommige vrouwen die we in de wagen krijgen vertellen over mannelijke taxichauffeurs die te ver gaan, die proberen te flirten en ongepaste voorstellen doen,” zegt zij tegenover het Nieuwsblad.

“In de Roze Taxi hoeven vrouwen niet onzeker te zijn en kunnen ze zich meer op hun gemak voelen.”

Puebla is de eerste stad in Mexico waar de Roze Taxi rijdt, in navolging van successen die de felgekleurde auto’s in steden als Moskou en Dubai boekten. Mocht de dienst aanslaan in Puebla, dan wil de regering graag een uitbreiding van de service naar andere steden ondersteunen.

Vrouwenrechtenorganisaties in Mexico zijn minder enthousiast over het initiatief. “We leven in de 21e eeuw en ze zeggen dat vrouwen zich nog steeds zorgen maken over uiterlijk en verder niets,” aldus Vianeth Rojas van het netwerk voor seksuele en reproductieve rechten over de damestaxi’s. “Ze helpen absoluut niet om geweld tegen vrouwen uit te bannen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Roze taxi’s nu al omstreden in Mexico | RijschoolPro

Roze taxi’s nu al omstreden in Mexico

De roze, vrouwvriendelijke taxi’s van Puebla, in Mexico, zijn een groot succes bij de doelgroep.

Emancipatiebewegingen moeten echter niets hebben van de auto’s, die standaard zijn voorzien van een ruim assortiment aan cosmetica.

Aida Santos rijdt een van de 35 roze taxi’s die Puebla sinds kort rijk is. Ze worden alleen bestuurd door vrouwen en stoppen niet voor mannen. “Sommige vrouwen die we in de wagen krijgen vertellen over mannelijke taxichauffeurs die te ver gaan, die proberen te flirten en ongepaste voorstellen doen,” zegt zij tegenover het Nieuwsblad.

“In de Roze Taxi hoeven vrouwen niet onzeker te zijn en kunnen ze zich meer op hun gemak voelen.”

Puebla is de eerste stad in Mexico waar de Roze Taxi rijdt, in navolging van successen die de felgekleurde auto’s in steden als Moskou en Dubai boekten. Mocht de dienst aanslaan in Puebla, dan wil de regering graag een uitbreiding van de service naar andere steden ondersteunen.

Vrouwenrechtenorganisaties in Mexico zijn minder enthousiast over het initiatief. “We leven in de 21e eeuw en ze zeggen dat vrouwen zich nog steeds zorgen maken over uiterlijk en verder niets,” aldus Vianeth Rojas van het netwerk voor seksuele en reproductieve rechten over de damestaxi’s. “Ze helpen absoluut niet om geweld tegen vrouwen uit te bannen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.