Taakstraf voor Amsterdamse taxichauffer na seks met klant

SCHIPHOL – Taxi’s op de standplaats, vrijdag op Schiphol. Chauffeurs van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) verliezen vanaf 1 juni het recht om vanaf Schiphol te rijden. De luchthaven heeft na een openbare aanbesteding gekozen voor dire andere taxibedrijven. TCA gaat dit besluit aanvechten bij de rechter. ANP PHOTO VALERIE KUYPERS

De rechtbank heeft een Amsterdamse taxichauffeur, die 24 januari vorig jaar seks had gehad met een dronken klant uit Zaandam, tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 240 uur veroordeeld.

“Hij heeft misbruik gemaakt van de toestand waar de vrouw in verkeerde. Men moet een taxichauffeur kunnen vertrouwen,” aldus de rechter.

De chauffeur ontkende twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak niet dat hij gemeenschap met de vrouw had gehad, maar gaf aan dat het op haar verzoek was gebeurd.

De vrouw gaf echter aan dat ze te dronken was om zich nog iets te kunnen herinneren. Pas een dag later merkte ze dat ze seks had gehad.

De rechtbank spreekt nu van seksueel misbruik met een dronken vrouw.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.