“95% van onze kandidaten slaagt voor het eerste theorie-examen”

Online de theorie leren, het is inmiddels niet meer weg te denken. Waar de leerlingen jaren geleden toch vooral de boeken indoken, zijn het nu de online theoriemethodes die ‘hot’ zijn. Dation, leverancier van rijschoolsoftware, biedt binnen haar pakket de mogelijkheid aan om de online theoriemodule van VekaBest af te nemen.

Verkeerspro.nl sprak met Maarten Gijbels van Oosterheem &  Van Rijn verkeersopleidingen uit Zoetermeer over het product. “Wij zijn heel positief over Dation en VekaBest,” is het eerste wat uit zijn mond komt. De rijschoolhouder maakt al drie jaar gebruik van Dation en inmiddels ook al weer twee jaar van de online theoriemodule van VekaBest.

“Een leerling heeft 22 uur de tijd om de theorie te leren en wij kunnen het volgen in het systeem. Je kunt dus kijken of ze er daadwerkelijk tijd aan besteden. Vaak zie je dat ze alleen proefexamens doen, dan kun je er op hameren dat, dat niet de bedoeling is.”

De 22 uur is in de ogen van Gijbels ruim voldoende. “95% van de leerlingen slaagt in één keer voor de theorie, dat was in de tijd van de boeken wel anders.”

Grootste voordeel vindt de rijschoolhouder de mogelijkheid om gegevens terug te halen. “Dat is de absolute meerwaarde. Je kunt de onderdelen naar boven halen waar fouten worden gemaakt en ze daar uitleg over geven.” Bovendien is er het voordeel dat alle gegevens door de koppeling van Dation en VekaBest in één systeem zijn terug te halen, bijzonder handig dus voor zowel leerling als instructeur.

Toch zijn niet alle leerlingen gelijk overtuigd. “Veel mensen vragen of het doornemen van de leerstof (in filmpjes uitgelegd ) écht nodig is, we moeten er nog meer op hameren dat ze er echt aandacht aan besteden en dat ze echt alle onderdelen doorlopen.”

Hoe dan ook, Gijbels wil niet meer terug naar het vroegere tijdperk. “Als het aan mij ligt halen al mijn leerlingen de theorie-examens op deze manier.”

Jan-Willem Oostingh van Dation hoopt dat meerdere rijscholen uiteindelijk kiezen voor zijn product en de koppeling daarvan met VekaBest. “Het voordeel voor de rijschool is dat het theoriecursussen aan kan bieden zonder een voorraad aan te houden.” Dation biedt de online theoriemodule sinds 2006 aan. “Inmiddels maken zo’n 60 rijscholen er gebruik van.”

Naast Dation is ook Erik Kantelberg van VekaBest te spreken over de samenwerking. “De verkoop loopt goed en de samenwerking is perfect,” laat hij niets aan het toeval over.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.