Wel degelijk aanwijzigingen dat buschauffeur ingedut was

epa01902585 Fireman stand near an overturned bus in which 60 Dutch students and some teachers were travelling for a holiday on the Costa Brava, in Bascara, near Gerona, eastern Spain, on 19 October.A 16-year-old Dutch student was killed and around 20 other people injured 19 October when the bus in which they were travelling overturned…

De chauffeur van de maandagochtend in Spanje verongelukte touringcar zou al voor het ongeluk enkele malen van zijn rijbaan zijn afgeweken, schrijft het Algemeen Dagblad.

De 60-jarige chauffeur is inmiddels weer op vrije voeten gesteld, maar moet nog wel twee weken beschikbaar blijven voor de Spaanse politie, die hem zonder meer schuld aanrekenen.

Dit omdat er meerdere aanwijzingen zijn dat hij niet bij de les was. Scholieren van het Canisius College die voorin de bus zaten, moesten hem daarop attenderen. Ze meenden dat hij indommelde.

Daarbij waren er op de plaats van het ongeluk nauwelijks remsporen en heeft de chauffeur niet geprobeerd de bus weer op de weg te krijgen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft bij een controle bij zijn werkgever, Lanting Reizen, geen onrechtmatigheden gevonden in de ritplanning. “Onderzoek in Spanje moet uitwijzen of hij zich daar ook echt aan heeft gehouden.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.